Yasemin İçeren Parfümler
Yasemin çiçeği çok iri olmayan, sade görünümlü beyaz renkli bir çiçektir. Kokusu ise çiçeksi, tatlı, yoğun bir kokudur. Bu koku duyulduğunda kolay ayırt edilebilen kendine özgü, çekici bir kokudur. Yasemin içeren parfümler bitkinin değişik türlerini ihtiva ediyor olabilirler.

En yaygın kullanılan iki türü Sambak yasemini ve İspanyol yaseminidir. Sambak yasemini Arap yasemini olarak da bilinir. İspanyol yasemini ise aynı zamanda Fransız yasemini olarak da bilinmektedir. Bitkinin anavatanı Uzakdoğu’dur. Yasemin yağı parfüm endüstrisinde en çok kullanılan yağlardandır. Yasemin yağı için “yağların kralı” tabiri kullanılmaktadır. 1 gram saf yasemin yağı elde etmek için yaklaşık 8000 adet yasemin çiçeği gerektiği söylenmektedir. Yasemin kelimesinin kökeninin Farsçada “güzel koku” anlamına gelen “Yasmine” kelimesinden geldiği ileri sürülür.

Yasemin yağı aromaterapide de çok yaygın kullanımı olan bir yağdır. Pozitif duyguların harekete geçirilmesi, kişiye neşe ve mutluluk vermesi amacıyla meditasyonda da sıklıkla kullanılır. Aromaterapik yasemin banyoları rahatlama ve huzur sağlar. Yasemin içeren bayan parfümlerinden en çok bilinenleri aşağıda görebilirsiniz.


Calvin Klein Beauty: Yasemin, ambrette, Virjinya sedir ağacı.

Tom Ford Jasmin Rouge: Yasemin, ylang ylang, neroli, tarçın, zencefil, ahşap notaları, vanilya, bergamot, amber, kakule, karabiber, deri, mandalina, Fransız labdanumu, katırtırnağı, adaçayı.

Bvlgari Jasmin Noir: Yasemin, badem, gardenya, meyankökü, tonka fasulyesi, ahşap notaları, misk, amber, paçuli, yeşil notalar.

Thierry Mugler Alien Essence Absolue: Yasemin, vanilya, beyaz amber, kaşmir ağacı, mür, tütsü, oris kökü.

Thierry Mugler Alien: Yasemin, ahşap notaları, amber


Yves Rocher Tendre Jasmin: Yasemin, mimoza, mandalina, limon.


Yves Rocher So Elixir: Yasemin, tonka fasulyesi, paçuli, tütsü, bergamot, gül.

The Body Shop Indian Night Jasmine: Yasemin, sandal ağacı, portakal çiçeği, menekşe yaprağı.


Annick Goutal Le Jasmin: Yasemin, zencefil, manolya.

Dior Pure Poison: Yasemin, portakal çiçeği, gardenya, sandal ağacı, portakal, beyaz amber, bergamot, sedir ağacı, Sicilya mandalinası.

Chanel Allure eau de parfum: Yasemin, şeftali, vanilya, mandalina, bergamot, sedir ağacı, manolya, vetiver, gül, portakal çiçeği, şakayık, lotus çiçeği.


Elie Saab Le Parfum: Yasemin, Afrika portakal çiçeği, beyaz bal, paçuli, Virjinya sedir ağacı, gül.

Aerin Lauder Ikat Jasmine eau de parfum: Yasemin, sümbülteber, hanımeli, sandal ağacı, ambroksan.

Loccitane Jasmin Bergamote: Yasemin, bergamot, petitgrain, mandalina, sedir ağacı, sandal ağacı.