Kokunuz sahip olduğunuz imzanız gibidir. Teninize uyumlu olan bir parfüm ile kişilerde de kalıcılığı sağlarsınız.


Kokunuz sahip olduğunuz imzanız gibidir. Teninize uyumlu olan bir parfüm ile kişilerde de kalıcılığı sağlarsınız. Mevsime, kişiliğinize ve cildinize göre farklı aromalara sahip olan kokuları tercih edebilirsiniz. Kalıcı çiçek kokulu parfümler çoğu kadının tercih ettiği parfüm tipleri arasında yer alır. Bahar aylarında geçtiğiniz yerde çiçekler açtırmak istiyorsanız bu tip kokular tam size göre demektir. Ancak öncelikle parfüm seçerken dikkat etmeniz gereken birtakım noktalara göz atmalısınız.

Parfüm Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli

  • Parfüm seçimlerinde kişiler mutlaka alacakları parfümü tenlerinde denemelidir. Alışverişlerinizi ise çok erken ya da geç saatlerde yapmamaya özen gösterin
  • Ten renginizden tutun içinde bulunduğunuz mevsim ve sevdiğiniz renk seçimlerinizde etkili olur.
  • Kuru bir cilde sahip olan kişilerde parfümler daha az kalıcıdır. Ancak yağlı ciltler parfümü uzun süre taşıyabilir.

  • Parfüm seçerken pek çok kokuyu bir anda üst üste denememeye özen gösterin. Koku sınıflarına göre çeşitli denemelerde bulunabilirsiniz.

Kalıcı çiçek kokulu parfümler başta olmak üzere pek çok koku sınıfı bulunur. Koku sınıflarına hakim olarak uygun bir parfüm tercihinde bulunabilirsiniz.

Koku Sınıfları

Koku sınıfları arasında çiçek kokularımeyve kokuları ve şipre dediğimiz yüksek kalıcı kokular bulunur. Bu kokular arasında kalıcı çiçek kokulu parfümler kadınların en çok tercih ettiği koku sınıflarındandır.

Çiçek Aromalı Parfümler : Hafifliği ile kişileri boğmayan koku sınıfları arasında yer alır. En büyük koku ailesi arasında bulunur. Manolya, lavanta, zambak, gül ve yasemin aromalı parfümler sizi rengarenk bahar bahçelerine götürecek etkileyiciliğe sahiptir. Özellikle yaz mevsiminin vazgeçilmez koku sınıfları arasında yer alır.

Meyve Aromalı Parfümler: Çiçek kokuları gibi oldukça hafif ve bir  o kadar da tatlı kokular arasında yer alır. Bergamot, portakal, çilek ve mandalina gibi temel koku sınıfları meyve aromalı parfümler arasında yer alır.

Oryantel Kokular: Egzotik ve ağır kokulardan hoşlanıyorsanız ortantel kokular tam size göre. Tarçın, karamel kokuları ve amber kokusu oryantel koku sınıflaması arasında yer alır. Kış mevsimi için ideal olan kokulardır.

Ayrıca, Fresh Kokulu Bayan Parfümleri yazımıza da göz atabilir, kendinize en uygun parfümü bulabilirsiniz. En kaliteli ve uygun fiyatlı Erkek Parfümleri için Toll Erkek Parfüm sayfamızı da ziyaret edebilirsiniz.